Hoe werkt het?

Plantjes ruilen

Onze website maakt het voor leden mogelijk om diverse plantjes, stekjes en zaden te ruilen met plan liefhebbers. Je kunt ook zoeken naar een bepaalde soort in de zoekbalk. Voor het plaatsen van een plant dien je de soort te specificeren, een naam te geven, de hoeveelheid water, een foto en een optionele beschrijving. Nadat je op een post klikt kan er een mailuitwisseling gestart worden om de ruil voort te zetten. Zodra een ruil afgerond is mag je ook een beoordeling plaatsen.

Blogpost Pagina

Wij houden van een leuke sfeer in de community, daarom hebben wij een plek gemaakt om leuke ervaringen met onze plantliefhebbers te delen. Heb jij een leuke foto van een plant, of wil je iets interessants delen? Post het in onze blogpost pagina! Talloze andere leden kunnen dit zien en mogen ook reageren. Wij hopen zo om de community actief en enthousiast te houden voor oude gebruikers en nieuwkomers.

FAQ

Hoelang blijft mijn plant/zaad zichtbaar op de website?
Jonge planten hebben een tijdsduur van 2 maanden & zaden 1 jaar.
Wat voor plantjes mogen er worden geruild?
Op Fleurtop worden alleen tuinplanten aangeboden. Inheemse planten als exoten mogen worden geruild. Er wordt niet met pesticiden of andere gifstoffen gewerkt & de plantjes mogen niet invasief zijn. De plantjes moeten aantrekkelijk zijn voor dieren doordat ze stuifmeel, nectar of vruchten leveren.

Ook mag je geen planten aanbieden die kweekrechtelijk beschermd zijn. Een plant is kweekrechtelijk beschermd als er PBR of PFAFF achter de plantnaam staat, maar soms staat er ook ®. Kijk hiervoor op: https://www.plantago.nl/kwekersrecht.html
Hoeveel stekjes/zaden mag ik aanbieden?
Je mag zoveel stekjes/zaden aanbieden als je wilt, mits je wel binnen de regels blijft van de website. Bekijk de vraag hierboven wat voor plantjes er gepost mogen worden.
Hoe maakt deze website winst?
Fleurtop is een non-profitorganisatie en oogt niet op winst maar een plek waar mensen hun passie en plantjes kunnen delen om de biodiversiteit te verhogen.
Hoe weet ik of iemand geïnteresseerd is in mijn stekje/zaad?
Op de plant/zaad die is aangeboden staat een mailadres die direct geopend word op je standaard mailapplicatie. Communicatie zal via de mail verlopen
Hoe wordt de kwaliteit van het aanbod gewaarborgd?
Fleurtop is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van het aanbod. Wij proberen de kwaliteit van het aanbod hoog te houden door je in de gelegenheid te stellen de aanbieder en het product achteraf een beoordeling te geven.
Hoe verstuur ik een stekje?
We willen graag stimuleren dat het delen en ruilen zo duurzaam mogelijk gebeurt. Daarom zie je bij ieder aanbod direct op welke afstand jet het kunt vinden. We zouden het tof vinden als je de planten zoveel mogelijk lopend, fietsend of met het OV gaat halen.

Als dat niet kan klik dan hier voor meer informatie over het versturen van een stekje.
Feedback form

Geef uw feedback